Zápis na štúdium v akademickom roku 2024/2025


Zápis na štúdium v akademickom roku 2024/2025 študentov 2. ročníka a vyšších ročníkov

Zápis študentov magisterského štúdia RKCMBF UK v akademickom roku 2024/2025 sa uskutoční v Akademickom informačnom systéme (AIS - zápis predmetov) (august) a osobne (september) na študijnom oddelení Kňazského seminára sv. Gorazda v Nitre.

Študent je povinný sa sám zapísať v AIS a osobne potvrdiť svoj zápis na štúdium v novom akademickom roku na študijnom oddelení v termínoch stanovených pre jednotlivé úkony. Študent si pri zápise vytvorí svoj študijný plán v súlade so Študijným poriadkom fakulty pre daný študijný program tak, aby nemal kolíziu rozvrhu. Praktický návod na spôsob zápisu predmetov v AIS je dostupný na stránke: https://moja.uniba.sk  časť AIS/Príručky.

Zápisný list študentom vytvára študijná referentka v mesiaci júl, študent si zapisuje do zápisného listu predmety podľa študijného plánu – povinné predmety, povinne voliteľné predmety a výberové predmety, štátnicové predmety.


Zápis predmetov v AIS: 1.8.2024 – 31.8.2024

Zápis na študijnom oddelení: Nitra: 2.9.-11.9.2024 – konkrétne termíny pre jednotlivé študijné skupiny sú zverejnené na webe fakulty.


Na zápis na študijnom oddelení je potrebné si priniesť preukaz študenta, doklad o zaplatení poplatkov spojených so štúdiom (validačná známka) a čestné vyhlásenie o dobe vysokoškolského štúdia. Pri zápise si študent upresní študijný plán a validuje preukaz. Študent nemôže byť zapísaný do ďalšieho ročníka bez validácie preukazu.

Úhrada poplatkov spojených so štúdiom pri zápise v akademickom roku:

Denní študenti si môžu zvoliť validačnú známku ISIC alebo NO ISIC, resp. preukaz s licenciou ISIC alebo bez licencie ISIC (NO ISIC).

Upozornenie: Na preukaze s vizuálom ISIC je ISIC licencia v prvom akademickom roku. V nasledujúcom akademickom roku sa budete môcť rozhodnúť, či si chcete licenciu predĺžiť alebo nie. K preukazu s vizuálom NO ISIC nie je možné dokúpiť si licenciu ISIC. V prípade Vášho neskoršieho záujmu o ISIC licenciu bude potrebné požiadať na študijnom oddelení o vystavenie preukazu s vizuálom ISIC.

Úhrada poplatkov spojených so štúdiom je možná len bezhotovostneprevodom na účet fakulty podľa údajov v príkaze na úhradu uvedených v nasledujúcej tabuľke. Odporúčame, aby si študent vytlačil vygenerovaný príkaz na úhradu priamo z AIS, čím sa predíde nesprávnym údajom v príkaze na úhradu. Nesprávne uvedenie údajov v príkaze na úhradu môže spôsobiť problémy pri párovaní platieb. Úhrada poplatku poštovou poukážkou je možná len vo výnimočných prípadoch pri správnom uvedení všetkých údajov na úhradu.

Ku dňu zápisu je potrebné uhradiť validačnú známku min. 3 pracovné dni pred zápisom, aby úhrada za validačnú známku bola pripísaná na účet fakulty najneskôr v deň zápisu. V prípade straty alebo poškodenia preukazu je potrebné uhradiť poplatok za preukaz, pričom validačná známka je v cene preukazu. Žiadosť o nový preukaz je potrebné riešiť so študijným oddelením. Výška poplatku za nový preukaz je uvedená v tabuľke.

Poznámka: 

„idOsoby“ je sedemciferné identifikačné číslo, ktoré je pridelené v AIS každému študentovi. Všetky údaje potrebné pre príkaz na úhradu poplatku sa zobrazia študentovi pri vytlačení vygenerovaného príkazu z AIS.

Pri strate alebo poškodení preukazu počas akademického roka je výška poplatku za kópiu preukazu len 7,- € (za predpokladu, že bol uhradený poplatok za validačnú známku na začiatku akademického roka).

Príkazy na úhradu poplatkov v AIS vygeneruje študentovi študijné oddelenie do 31.7.2024 podľa toho, akú validačnú známku si študent objednal.

Študentom, ktorí študujú bezplatný študijný program a prekročili štandardnú dĺžku štúdia, príp. študujú súbežne dva alebo viac študijných programov, bude po zápise na základe čestného vyhlásenia doručená písomná výzva o úhrade ročného školného v akademickom roku 2024/2025. Ročné školné za prekročenie štandardnej dĺžky štúdia, resp. za súbežné štúdium, sa uhrádza v dvoch splátkach: prvá splátka vo výške 50% do 30.11.2024, druhá splátka do 28.2.2025. Úhrada školného za prekročenie štandardnej dĺžky štúdia alebo pri súbežnom štúdiu sa bude realizovať až na základe písomnej výzvy, v ktorej budú uvedené všetky potrebné údaje na úhradu. Je možné uhradiť celú čiastku školného naraz. Výška školného sa odvíja od počtu zapísaných kreditov. V prípade, že si študent dopíše predmety v letnom semestri, školné mu bude navýšené podľa dopísaných kreditov. V prípade, že si študent zruší zápis predmetov v letnom semestri, školné nie je možné znížiť z dôvodu zníženia počtu zapísaných kreditov. Školné je možné znížiť len z dôvodov, ktoré sú uvedené vo vnútornom predpise č. 17/2021 Smernice rektora UK, ktorou sa určuje výška školného a poplatkov spojených so štúdiom na UK, v znení dodatkov č. 1 až 7.

Odporúčané články

  • 02.09. 2024

    Zápis na štúdium v akademickom roku 2024/2025

    Zápis študentov magisterského štúdia RKCMBF UK v akademickom roku 2024/2025 sa uskutoční v Akademickom informačnom systéme (AIS - zápis predmetov) (august) a osobne (september) na študijnom oddelení Kňazského seminára sv. Gorazda v Nitre.

  • 15.05. 2024

    Miništrantské tábory 2024

    Milí miništranti, srdečne vás pozývame na miništrantské tábory v Kňazskom seminári sv. Gorazda v Nitre, kde aj tento rok zažijete mnohé zábavné hry, súťaže, nájdete si nových kamarátov, spoločne pôjdeme do prírody a v prípade vhodného počasia navštívime aj kúpalisko a zahráme si vodné hry. Ubytovanie vrátane stravy je zabezpečené v priestoroch seminára. 
    Tábory sú rozdelené podľa vekovej hranice a diecéz:

    1. turnus pre starších miništrantov (od 15 rokov) je určený pre miništrantov všetkých diecéz a bude sa konať v termíne od 30. júna do 5. júla 2024
    2. turnus pre mladších miništrantov (6-14...

  • 08.04. 2024

    Deň otvorených dverí

    Milí priatelia, 

srdečne vás pozývame na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční 20. apríla 2024 s nasledovným programom:
    
Program začne slávením svätej omše v Katedrále - Bazilike sv. Emeráma v Nitre na Nitrianskom hrade o 10.00 hod.

    Po svätej omši sa spoločne presunieme na Pribinovo námestie, kde sa nám prihovorírektor seminára, Mons. Marián Dragúň, a slávnostným otvorením brány seminára začne prehliadka priestorov budovy, kde bývame, vzdelávame sa, modlíme a trávime voľný čas. 

Príďte sa pozrieť, ako vyzerá seminár z vnútra a nahliadnite bližšie do života seminaristov. Po prehliadke semi...